VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen over sporten met blessure en persoonlijke aanpak

Wat moet ik me voorstellen bij Functional Fitness?

Functional Fitness is een vorm van fitness die ongelofelijk gevarieerd is. De combinatie van conditietraining, krachttraining en techniek is heel goed voor je lichaam en draagt bij aan een sterk immuunsysteem. We delen altijd kennis over voeding en lichaamsfuncties, zodat je ook weet wat je doet en waarom je iets doet. Meer informatie op de pagina ‘Wat is Functional Fitness’.

Kan ik sporten met een blessure?

Ja, sporten met een blessure is mogelijk, zo lang je maar niet over je pijngrens heen gaat. Onze coaches zijn opgeleid in het begeleiden van mensen met een blessure. De persoonlijke aanpak leidt tot uitstekende resultaten op lange termijn. Op de pagina ‘Revalidatie’ vindt je meer informatie over hersteltrainingen.

Wat betekent jullie persoonlijke aanpak?

Samen sporten betekent niet dat iedereen tijdens een training dezelfde oefening doet of dat iedereen een bepaalde oefening op dezelfde manier doet. Een persoonlijke aanpak voorkomt blessures. Bovendien groei je in skills (techniek) en kracht en krijg je sneller een betere conditie.

Kan ik direct een proefles boeken?

Nee, dat kan niet. Voorafgaand aan een proefperiode om te kijken of je Functional Fitness leuk vindt, houden we bij Imbellem altijd een intakegesprek. In dit gesprek nemen we je doelen en wensen door. Op de pagina ‘Hoe werkt Imbellem’ vind je bij stap 1 meer informatie over het intakegesprek.

Word ik ook gewogen?

Ja, tijdens de eerste 1-op-1 training wegen we je en meten we het vetpercentage in je lichaam. Daar hoef je niet tegen op te zien. Iedereen die ooit is begonnen bij Imbellem heeft dit meegemaakt. Niemand zal je beoordelen op je uiterlijk. Op de pagina ‘Hoe werkt Imbellem’ vind je bij stap 2 hier meer informatie over.

Is Imbellem speciaal voor gespierde mannen en stoere vrouwen?

Nee, zeker niet. Bij Imbellem is iedereen gelijk. We veroordelen iemand nooit op zijn of haar uiterlijk. We willen graag dat je je bij ons thuis voelt en respecteren je zoals je bent. De eerste stap is het moeilijkste. Contact met ons opnemen en langskomen. Maar onthoud: dat hebben alle huidige leden ook een keer gedaan.

In welke les of groepsles kom ik terecht?

Afhankelijk van je sportieve doelen (die bespreken we bij de intake en de fundamentals) maak je de keuze voor een abonnement met het aantal persoonlijke trainingen en groepslessen. We zoeken een groep die bij jouw niveau past, zodat je je prettig voelt en een uitdaging hebt. Gaat het goed, dan blijf je lekker met je groep sporten. Ben je gegroeid en wil je verder vooruit, dan kijken we tijdens de 1-op-1 training of er een andere groep is waar je bij past. Uiteraard worden dagen en tijden onderling afgestemd.