Deze personal trainers in Dordrecht vind je bij Imbellem

De coaches bij Imbellem zijn professionals. We noemen ze coaches for life, omdat ze een band met je opbouwen. Allemaal werken ze fulltime bij Imbellem. Hierdoor focussen ze zich volledig op hun vak en houden ze zich met aanvullende opleidingen en cursussen volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Roel Bruinhof

Atleet | Gecertificeerd CrossFit trainer | Oprichter van en coach bij Functional Fitness Imbellem 

Op zijn 18e kwam Roel voor het eerst in aanraking met CrossFit. Bijna 10 jaar later behoort hij tot  de top van Nederland in deze sport. Toch ontwikkelde hij zijn eigen methode om met Funtional Fitness op een meer kwalitatieve manier de doelstellingen van de leden te kunnen behalen.

Zijn diploma aan de HALO (Haagse Academie voor Sportstudies) vulde Roel aan met de AALO fitness opleiding. Daar kwam Roel in contact met Jorden van Heusden die zijn eigen CrossFit Box opstartte. Als coach ging hij voor CrossFit Bink 36 aan de slag, waar hij 4 jaar lang de fijne kneepjes van het vak leerde. Tijdens deze periode ontwikkelde Roel zich als een van de beste CrossFit atleten van Nederland. De gevolgde minors ‘Sportpsychologie’ en ‘Ondernemen en Innoveren’ gaven hem het zetje om zelf ondernemer te worden. In 2017 opende Imbellem de deuren.

In het persoonlijk mensen bijstaan met een (langslepende) blessure vond Roel nog een passie. Hij voltooide zijn opleiding tot Mylogenics Practicioner. Met deze kennis en ervaring helpt Roel mensen af van zware blessures zoals hernia en chronische knie- en schouderklachten.

Door te leren van de praktijk en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, maakte Roel zich sterk voor zijn passie voor Functional Fitness. Zo lukte het om zijn holistische methode te verbeteren en nog meer te focussen op het individu. Persoonlijke aandacht voor de mens achter de leden zorgt dat ze op een gezonde manier herstellen en makkelijker hun sportieve doelen bereiken.

Thessa Ong

Coach for Life bij Imbellem | Gecertificeerd CrossFit trainer | Food specialist

Op haar 18e zag Thessa op YouTube wat filmpjes over CrossFit. Zo’n ‘diehard’ wilde ze ook worden. Na haar aanmelding bij de Box, ontdekte Thessa dat er meer achter zat: de variatie in de trainingen en het respect binnen de community. Hoewel iedereen met zijn of haar eigen doel bezig was, bleek de bereidheid om elkaar te helpen en van elkaar te leren enorm groot.

In mei 2017 kreeg Thessa de kans om bij Imbellem te gaan trainen. Door het uitdagende trainen ontwikkelde Thessa zich tot atleet. Maar daar bleef het niet bij. Haar coaches inspireerde haar, waardoor ze CrossFit certificaten behaalde om zelf mensen te gaan coachen.

Voor Thessa betekent fit zijn en haar kennis delen met anderen inmiddels meer dan alleen sportcoach zijn. Iedereen ervaart bepaalde obstakels in het leven, maar door accepteren wie je zelf bent en geloven dat je er mag zijn, kan iedereen mentaal en fysiek sterker worden. Dat maakt Thessa een aanstekelijke Mindset Junkie.

Die mindset is ook van belang als het om voeding gaat. Vaak zit er onder een verkeerd eetpatroon bij mensen een diepliggend probleem. Niet alleen belangrijk voor mensen die willen afvallen, maar optimale voeding is essentieel voor iedereen om je immuunsysteem op peil te houden. Als gecertificeerde coach, helpt Thessa je op een vertrouwelijke en ongedwongen manier tijdens de trainingen ook met advies over voeding, rust en mindset.

Silea Boertjes

Coach for Life bij Imbellem | Gecertificeerd CrossFit trainer

Silea is haar hele leven al met sport bezig. Vanaf 5-jarige leeftijd traint ze voor keur turnen 6-8 uur in de week. Tijdens een van de wedstrijden die ze op 12-jarige leeftijd deed, werd ze gevraagd om zich bij turnclub Schoorl aan te sluiten om op een hoger niveau te trainen. Vanaf dat moment draait Silea’s leven volledig om turnen. Ze traint 16-20 uur per week.

In 2015 loopt Silea een rugblessure op tijdens een wedstrijd dat haar noodzaakte te stoppen met turnen. Vijf maanden lang focust ze op herstel. Daarna gaat ze op zoek naar een alternatieve sport waar ze haar passie van kan maken. Het wordt CrossFit op aanraden van haar moeder.

Vanaf het eerste moment weet Silea, dit is mijn nieuwe sport. Onder begeleiding start ze voorzichtig. Gelukkig komt de rugblessure niet terug en kan ze opschalen naar 4 keer per week trainen. Met haar toenmalige coach stelt ze persoonlijke doelen vast en begint aan een traject om wedstrijdatleet te worden.

Tijdens de opleiding Sport en Bewegen in Den Helder loopt Silea stage bij de CrossFit Box in Schagen. Waar ze op kleine schaal begon met coachen, groeide dat in de loop van jaren uit tot een passie voor het helpen om mensen sterker en beter te maken.

Met haar ervaring startte Silea in november 2019 bij Imbellem. Om een volwaardige coach for life te worden, liep ze stage bij coach Roel en coach Thessa. Ook de filosofie en holistische aanpak spreekt Silea erg aan. Ze staat ervoor open om nog veel meer te leren over voeding en mylogenics, zodat ze haar kennis met Imbellem leden kan delen.