Voorbeeld training met een persoonlijke trainer van Imbellem

Voorbeeld training met een persoonlijke trainer van Imbellem

Een persoonlijke trainer is tijdens een les of een serie van lessen geheel toegewijd aan jouw doelen. De redenen om persoonlijke training te volgen is heel divers:

  • om te herstellen van een blessure
  • om een bepaalde skill beter aan te leren om beter met de groepslessen mee te komen
  • om sterker te worden, bijvoorbeeld voor een andere sport
  • omdat je het leuk vindt om 1-op-1 te sporten

We bieden je tijdens de trainingen altijd een volledig pakket. Dat wil zeggen, je bent niet alleen fysiek aan het sporten, we delen ook onze kennis over voeding, hoe je je immuunsysteem kunt ondersteunen, de ademhaling tijdens oefeningen en hoe je met stress omgaat.

1. Education

We nemen eerst nog even de vorige training en thuisoefeningen door. Ook willen we natuurlijk weten hoe je op dit moment in je vel zit en of er nog problemen zijn.

2. Warming-up + mobiliteitstraining

Na de warming-up voor je hele lichaam  (roeien of fietsen bijvoorbeeld), focussen we vervolgens op de specifieke warm-up. Als iemand bijvoorbeeld een pull up wil leren en een handstand dan zullen we speciale oefeningen doen om de schouders en armen goed op te warmen.

3. Skill element

Na de warming-up gaan we dan aan de slag met het techniekgedeelte. We doen verschillende oefeningen passend bij jouw doel. Bijvoorbeeld focussen op een geblesseerde spier of gewricht of voor de handstand leren opzwaaien en oefeningen waarbij de coach je vasthoudt in de handstand-positie.

4. Workout

Vervolgens gaan we verder met de krachttraining. We gebruiken verschillende tools zoals banden, gewichten, boxen en ringen. Om bijvoorbeeld een vorm van een pull-up te leren, zal de coach helpen door een steuntje onder de voeten aan te bieden. Voor de handstand is het belangrijk om de schouderkracht op te bouwen. Hiervoor voeren we bijvoorbeeld de press bewegingen uit, waarbij je een voorwerp boven je hoofd duwt. Voorbeeld, 3 rondes van:

  • 6 ring rows (3 seconden zakken)
  • 6 strict kettlebell presses (3 seconden zakken)
  • 20 seconden handstand tegen de muur

5. Cooling-down

Als we klaar zijn met deze training doen we natuurlijk nog een cooling-down waarin we vooral de schouders en armen stretchen. Natuurlijk raden we dan ook altijd aan om voldoende water te drinken tijdens en na de training en om de koolhydraten en eiwitten kort na de training aan te vullen.

Om de persoonlijke training zo effectief mogelijk te maken, vragen we je eerst een keer langs te komen voor een intakegesprek. Natuurlijk leren we je graag kennen, maar alleen als we weten wat jouw doelen zijn, kunnen we je gericht helpen. Voor meer informatie of een afspraak, neem je vandaag nog contact met ons op.